Wijsheid uit de Joodse verhalentraditie met Marius GosschalkMarius M
Een van de meest invloedrijke verhalentradities in de geschiedenis van de Westerse mens is die voortkomend uit het Jodendom. Dat komt omdat uit die traditie de Thora en daaruit weer de Christelijke bijbel is voortgekomen. Tegelijkertijd lijken de Joodse verhalen zich soms te verstoppen of te vermommen, alsof ze een spelletje spelen om gevonden te worden. Wie zich aangetrokken voelt zal op zoek gaan.

Een ding is zeker. De Joodse verhalen zijn een ‘mer á boire’ en dan in de zin van zeer overvloedig aanwezig.
Sterker nog ze vormen een ‘taal’ om diepe wijsheden verstaanbaar te maken.
De Joodse traditie is dan ook in de eerste plaats een leertraditie.

Bij deze gelegenheid zal Marius Gosschalk een aantal verhalen vertellen Daarnaast is ook tijd om er met elkaar van gedachten te wisselen.

Marius Gosschalk (1959)
"Voor de eerste keer kwam ik in contact met de Joodse verhalen via mijn leraar Henri van Praag. Hij hanteerde verhalen als een leermethodiek en daarmee werd ons steeds meer duidelijk hoe verhalen eigenlijk een caleidoscoop van inzichten kunnen onthullen die op vele terreinen verbindend werken.

Ik ben ruim 10 jaar werkzaam geweest als dramatherapeut in de GGZ. Daarnaast ben ik als acteur steeds actief gebleven en momenteel werk ik al weer 17 jaar als ZZPer (Acteur, verhalenverteller, trainer, coach) en ben ik medeoprichter van Better Stories. Een bureau dat bedrijven helpt hun ‘ betere’ verhaal te vinden, vorm te geven en te vertellen."


Meld je aan via deze link…