lisette thooft

Mythosofische Matinee op 1 november - Leren griezelen


61a8cda2-dbdc-46c9-a724-1fb717f266bd
 
Halloween raakt ingeburgerd, met griezelige maskers en uitgeholde pompoenen. Waarom willen we zo graag griezelen?
Er is van alles te zeggen over de psychologie van het griezelen, en op deze Mythosofische Matinee nemen we als uitgangspunt het Grimm sprookje ‘De jongen die uitging om het griezelen te leren.’Lees meer...

Stem op het beste Sprituele boek... Waarom de heks in de oven verdween

Waarom-de-heks-in-de-oven-verdween_k


Waarom de heks in de oven verdween is in het kader van de Maand voor de spiritualiteit geplaatst op de shortlist voor het beste spirituele boek van 2015.
Breng je stem uit op het mythosofische handboek van Lisette Thooft en Mieke Bouma
In dit boek worden 50 beroemde en minder beroemde verhalen uit alle tijden herverteld en in een spirituele context geplaatst.
Je leest ze voor je plezier, maar in je ziel doen ze hun magische werk!

BRENG HIER JE STEM UIT EN DEEL HET MET ANDEREN…

Waarom duwde Grietje de heks de oven in? Waarom redde Perseus Andromeda? Waarom offerde Jeanne d’Arc haar leven?
We worden allemaal geraakt of ontroerd door eeuwenoude vertellingen, maar ze geven ook wijsheid en inzichten aan ons door. Ze helpen de zoekende mens zijn weg te vinden op zijn levenspad. Dat pad is bezaaid met conflicten, obstakels en problemen – en dat is niet voor niets. Verhalen helpen ons duidelijk te maken waar we doorheen moet om ons te ontwikkelen.

‘Wat wil ik nu liever als fervent lezer dan zelfkennis op doen aan de hand van verhalen en sprookjes. Beroemde mythen, sprookjes, toneelstukken en films bevatten levenslessen verpakt in symbolische taal. Lisette Thooft en Mieke Bouma stellen aan de hand hiervan vragen die je toe kunt passen in je persoonlijke levenssituatie om meer inzicht te verkrijgen.

Door dit boek te lezen kom ik erachter waarom ik vroeger en nu nog steeds sommige verhalen zo mooi vond en andere weer niet. Fascinerend om door de vragen die Lisette Thooft en Mieke Bouma stellen tot dat inzicht te komen, en ervan te leren.’
- Herman van Haaren, Gianotten Mutsaers, Tilburg

Lisette Thooft en Mieke Bouma
Boekerij
€ 19,95

Heks & Heldin - het geheim van Vrouwelijke Kracht

27 september - Kraaybekerhof.

Komt LisetteThooft 29-8-14 Kd322