Mythosofische matinee met Henk Hofman

Oude verhalen - nieuwe avonturen
Storymaking methodieken

Zondag 14 december van 15.00 uur tot 17.00 uur 


e250d0d3-b16f-4cec-8afc-58a99629bda9
Henk Hofman zal deze middag met ons een oud verhaal laten herleven door middel van creatieve werkvormen en responsetaken.
Henk: "Al heel lang ben ik gefascineerd door de kracht van oude verhalen en mythen. Sinds een jaar weet ik dat ik me dan Mythosoof mag noemen. Mijn liefde voor die verhalen en om ermee te werken is voor een groot deel gebaseerd op de Storymaking methodieken van Alida Gersie. Ik heb diverse workshops bij haar gevolgd en beschouw haar als een belangrijke en inspirerende reisgenoot. 
Door op een actieve en creatieve wijze met thema 's of met helden in oude mythen en vertellingen om te gaan, kunnen we onze eigen (levens-)verhalen vinden of hervinden. Ook kunnen we de strategieën die held of heldin in het verhaal hanteert om het probleem op te lossen, onderzoeken en in ons leven toepassen.
In de Story- en mythmaking methodiek worden deelnemers uitgenodigd op reis te gaan en op verhaal te komen. Dat 'op verhaal komen' kan via allerlei creatieve middelen om zo de identificatie met thematiek, strategie, protagonist en antagonisten levendiger te maken. En om de impact nog te versterken is binnen deze creatieve benaderingen het geven van response door de groepsleden aan de verteller essentieel."

Henk Hofman is de auteur van verschillende boeken over improvisatie, storytelling en persoonlijke ontwikkeling. Hij heeft zijn opleiding gevolgd aan de HKU en diverse opleidingen in binnen - en buitenland en is medeoprichter geweest van een Academie voor Creatieve Therapie. In 1997 richtte hij zijn eigen onderneming op: Training met Theater en levert bijdragen in een groot aantal ontwikkelingsprogramma’s voor lokale en internationale organisaties. Altijd gaat het om ‘spelen’ en ‘vertellen’ als manieren om je invloed aan te wenden want ‘Theatre is everywhere, even on stage’. Samen met Mieke Bouma heeft hij de Storytelling Academy opgericht, die als eerste en enige in Nederland opleidt tot Chief Storytelling. Zie ook www.storytellingacademy.nl

Geef je vast op via info@mythosofie.nl
 
Plaats:  In de Brouwer, Brouwersgracht 136 Amsterdam
Van 15.00 uur tot 17.00 uur.
Met thee en lekkernijen.
Entree 15 euro, voor leden gratis.