25 januari Mythosofische Matinee met Harmen Mesker.

Mythosofische NIEUWJAARSMatinee zondag 25 januari 2015 met Harmen Mesker.
15.00 – 18.00 uur

 
De Weefster en de Veehoeder, een Chinese mythe
 
Schermafbeelding 2015-01-03 om 19.19.50
De verboden liefde tussen een godin en een sterfelijke man, een pratende koe, sterren gescheiden door de Melkweg, een brug van eksters... Het is allemaal terug te vinden in het eeuwenoude Chinese verhaal van De Weefster en de Veehoeder.
Tijdens deze matinee neemt Harmen Mesker je mee langs de symboliek van een van China's bekendste liefdesverhalen, een verhaal dat nog altijd wordt gevierd op de zevende dag van de zevende maanmaand. Die dag wordt ook wel de Chinese Valentijnsdag wordt genoemd.
Wat is de betekenis van de koe? Wat weefde de weefster en waarom? Wat betekent dit verhaal in het huidige China? Hoe vinden we de weefster en de veehoeder terug in ons zelf en in ons leven?
Het verhaal van De Weefster en de Veehoeder is meer dan vijfentwintighonderd jaar oud, maar nog altijd boeiend en actueel.

 
ccd8cd2d-6e21-4b97-9429-3cb7cee976ff
Harmen Mesker (1966) bestudeert reeds dertig jaar de Yijing, het Chinese Boek der Veranderingen. Doordat dit boek in vele verhalen in China een plek heeft gevonden is hij ook vertrouwd met de belangrijkste Chinese mythen en legenden. Voor velen is Harmen een vraagbaak voor het vertalen van oude Chinese teksten of het verduidelijken van de oorsprong van Chinese karakters.
Harmen is oprichter van Yijing Centrum Nederland (
www.yjcn.nl); op zijn website beschrijft hij zijn laatste projecten. Hij heeft verschillende boeken over de Yijing geschreven, alsmede artikelen voor tijdschriften als Prana, Bres, Spiegelbeeld en Tijdschrift voor Parapsychologie.
Geef je vast op via info@mythosofie.nl

Plaats:  In de Brouwer, Brouwersgracht 136 Amsterdam
Van 15.00 uur tot 1800 uur.
Met thee en lekkernijen + nieuwjaarsdrankje na afloop
Gratis voor leden.
15 euro voor niet-leden.

Wil je lid worden? Klik even op deze link…