Heksen

Workshop Vrouw & Kracht

Vrouw & kracht
Schermafbeelding 2013-10-04 om 12.27.58
Je kunt niet heksen. Maar welke vrouw zou niet volmaakt willen zijn: een fantastische moeder met een fantastische relatie, een fantastische carrière en een fantastisch figuur, een fantastisch sociaal leven, enzovoort. Waar komt deze hang naar perfectie vandaan? Waarom kunnen we niet ontspannen en onszelf accepteren in al onze onvolmaaktheid?

De ‘heks in ons’ bedoelt het goed. Maar ze zit ook vol boosheid, jaloezie, en
controlebehoefte. Zou het niet handiger zijn om je vrouwelijke kracht anders in te zetten? Als je je bewust wordt hoe je innerlijke heks eruit ziet, kun je haar accepteren, omarmen en productief inzetten.

Mythosofe Lisette Thooft en tekentaaldocente Cokky van Vliet laten je in een boeiende workshop ontdekken hoe de vrouwelijke oerkracht in mythen en sprookjes beschreven wordt, en hoe zij zich in ons, hier en nu, manifesteert.

Maximaal 12 deelneemsters; € 45,-.

Wanneer en waar?

Zaterdagmiddag 16 november 2013, 13.30 – 17.15 uur; Oost-West Centrum Rotterdam, meer informatie en opgeven Cokky van Vliet, casaazul@planet.nl of tel. 010-2237914/06-23263504.

Wie zin heeft kan na afloop nog een (biologisch, vegetarisch) hapje eten in het restaurant Spirit.Mythosofische Heksenworkshop 23 maart

heks-1


De mythosofische heksenworkshop is een succes en wordt geprolongeerd!

Tijdens de workshop kijken we naar de heks in onszelf: de magie, de macht en de valkuilen van de vrouwelijke natuur.

Wat is een heks? Symboliseert zij misschien de controlfreak in ons, de perfectioniste, de jaloerse rivale, de dominante moeder en de bazige minnares? Is de heks de vrouw die weigert om zich neer te leggen bij de imperfectie van het bestaan?
Zou iedere vrouw niet een stukje van die heks in zich hebben?

De heks in ons bedoelt het goed. Maar alles om je heen betoveren tot het wordt zoals jij vindt dat het moet zijn, kost verschrikkelijk veel energie. Je bent voortdurend aan het ploeteren boven je stomende kookpot of met priemende ogen rondjes aan het vliegen op je bezemsteel.

Zou het niet handiger zijn om die vrouwelijke kracht anders in te zetten?

Deze workshop gaat om bewustwording en transformatie. We horen oude verhalen over heksen en doen een verrassende visualisatieoefening. We delen onze heksenervaringen. We ontdekken hoe we onze eigen heks kunnen accepteren, omarmen en productief inzetten in ons leven.
Grappig, leuk, leerzaam en diep!

Wanneer?
Zaterdag 23 maart van 13.00 uur tot 17.30.

Waar?
In de Brouwer, Brouwersgracht 136 BG, Amsterdam

Met wie?
Met mythosofen
Lisette Thooft en Cokky van Vliet als workshopleiders, en maximaal 12 deelneemsters.

Wat kost het? € 37, 50 voor leden van de kring en € 45,- voor niet-leden
Inclusief koffie, thee en een drankje aan het eind.

Opgeven via
Lisette Thooft.

Achtergrond info:
mythosofische kijk op de heks

Lees
hier het artikel van Lisette Thooft in de Koorddanser van februari.